ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΑΚΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

     Η ΔΑΚΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ, δεδομένης της αδυναμίας της Διοίκησης του Νοσοκομείου το τελευταίο χρονικό διάστημα, να τηρήσει τις υποσχέσεις της σχετικά με την έλευση νέου Προσωπικού (όλων των κατηγοριών, βαθμίδων και ειδικοτήτων), προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά που έχουν προκύψει, σε όλα τα Νοσηλευτικά Τμήματα και σε όλες ανεξαρτήτως τις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου, δηλώνει ότι είναι κάθετα αντίθετη προς οποιαδήποτε σκέψη για  επιπλέον εντατικοποίηση εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού και διαμαρτύρεται έντονα και όχι αδικαιολόγητα, για τον εμπαιγμό και την μη υλοποίηση των προφορικών δεσμεύσεων.

     Παρακάτω αναλύουμε τους κύριους λόγους διαμαρτυρίας μας:

  • Κρίσιμη υποστελέχωση σε όλες τις κατηγορίες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, στην οποία τα κενά υπολογίζονται περί τις 100 θέσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ασφαλή παροχή νοσηλευτικής φροντίδας στους ασθενείς μας.

     Τα περισσότερα  Νοσηλευτικά Τμήματα λειτουργούν με προσωπικό, κάτω από το  ελάχιστο όριο
ασφαλούς στελέχωσης,
που είναι  εξουθενωμένο, με  επιβαρυμένη υγεία, με μέσο όρο ηλικίας
που  ξεπερνά  τα 40 έτη,  ενώ τα χρωστούμενα ρεπό διαρκώς αυξάνονται.
Οι  περισσότεροι δε  εκ του προσωπικού δεν  έχουν  λάβει το σύνολο της κανονικής άδειας του 2018 και αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού φαίνεται πως δεν υπάρχει η δυνατότητα  να αντικατασταθούν ή να μετακινηθούν σε ηπιότερα Τμήματα εντός του Νοσοκομείου προς σωματική και ψυχική αποφόρτιση.

  • Στελεχιακή αποσάθρωση της Ιατρικής Υπηρεσίας που υπερβαίνει το 50% . Ο αριθμός των ειδικευομένων έχει μειωθεί αισθητά κατά 70%, ενώ οι ειδικευμένοι Ιατροί στην πλειονότητα τους, πλησιάζουν στα όρια της συνταξιοδότησης τους. Ως  εκ τούτου δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στον αυξημένο φόρτο εργασίας  που προκύπτει στην καθ΄ημέρα κλινική πράξη, εξαιτίας της έλλειψης των ανωτέρω.
  • Μακροχρόνια αποδυνάμωση του Φαρμακευτικού Τμήματος από Φαρμακοποιούς, βοηθητικό προσωπικό και γραμματειακή υποστήριξη.
  • Έλλειψη προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες του Νοσοκομείου, δεδομένου ότι οι βλάβες του πεπαλαιωμένου βιοϊατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού διαρκώς αυξάνονται. Άλλωστε, αυτός είχε αποκτηθεί κυρίως κατά τη χρονική περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων, και έκτοτε ούτε  ανανεώθηκε, αλλά ούτε υφίσταται πλέον η δυνατότητα για συντήρηση και επισκευή του από τις κατασκευάστριες εταιρείες.
  • Αδυναμία κάλυψης των απαιτήσεων που προκύπτουν καθημερινά προς την Διοικητική Υπηρεσία, με αποτέλεσμα το υπάρχον προσωπικό να μην επαρκεί, για να ανταποκριθεί στην γραφειοκρατία και τις αυξημένες υποχρεώσεις της υπηρεσίας.
  • Ταυτόχρονα λόγω της υποχρηματοδότησης του Νοσοκομείου προκύπτουν:
  1. Καθυστερήσεις και περικοπές στην προμήθεια των βασικών απαιτούμενων αναλώσιμων (υγειονομικού και μη) υλικών.
  2. Αδυναμία επισκευής και ανανέωσης του ήδη υπάρχοντος απαξιωμένου ξενοδοχειακού εξοπλισμού των Τμημάτων από την μια, ανυπαρξία προγραμματισμού και σχεδιασμού ριζικής ανακαίνισης των Νοσηλευτικών Τμημάτων, τη στιγμή που κάποια λειτουργούν κάτω από  απαράδεκτες συνθήκες ( π.χ. έλλειψη  τουαλέτας σε κάθε νοσηλευτικό θάλαμο), από την άλλη.

         Συνοψίζοντας και δεδομένης αυτής της πραγματικά δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο, που καταδεικνύεται εκ των προαναφερθέντων,   η  ΔΑΚΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ  αναρωτιέται με ποια εχέγγυα η Διοίκηση, χωρίς  να έχει φροντίσει πρωτύτερα την επίλυση  όλων των ανωτέρω προβλημάτων κατά την διάρκεια της θητείας της, προβαίνει με την διαδικασία του «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΑΙ» στην λειτουργία και στα εγκαίνια μιας νέας Οργανικής Δομής;;;

         Η Διοίκηση  βέβαια το τελευταίο διάστημα αναλίσκεται, σε  δράσεις και πρωτοβουλίες, επικοινωνιακού χαρακτήρα, ώστε να καλλιεργείται  η εντύπωση,  ότι το Νοσοκομείο είναι  άρτια δομημένο σε ένα πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας.

         Στην πραγματικότητα όμως  το Νοσοκομείο  ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΟΡΘΙΟ  επί σειρά ετών,  χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες, στο φιλότιμο, στην προσωπική κατάθεση ψυχής και στις θυσίες όλων των εργαζομένων, που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα  όρια  και τις αντοχές τους!!! 

       Η ΔΑΚΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ επ΄ουδενί  δεν επιδιώκει τη συρρίκνωση του Νοσοκομείου, ούτε αντιτίθεται στη λειτουργία κάθε Μονάδας που αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα.

       Ζητά όμως πρωτίστως να διορθωθεί η υφιστάμενη δυσχερής κατάσταση, προς όφελος τόσο των χιλιάδων ασθενών μας, όσο και των εκατοντάδων εργαζομένων του Νοσοκομείου μας  και εν συνεχεία, να προχωρήσει στην ομαλή ανάπτυξη και λειτουργία νέων Δομών και Μονάδων (Μ.Ψ.Α – ΚαρδιοΘωρακοχειρουργικό Κέντρο – Κλειστές Χειρουργικές  Αίθουσες –  Αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κλινών) εντός του Νοσοκομείου. 

Η ΔΑΚΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!!!

Secured By miniOrange