Χρήστος Παπαναστάσης

Χαιρετισμός Προέδρου Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων & ΓΓ ΠΟΕΔΗΝ

 

Με ευκαιρία του νέου ξεκινήματος της ΔΑΚΕ  Σισμανογλείου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για την προσπάθεια και τους αγώνες που καθημερινά δίνετε, τόσο για τις αρχές, τις θέσεις και τις αξίες της παράταξής μας, όσο και για την ανάδειξη των προβλημάτων που υπάρχουν στο Ε.Σ.Υ, καθώς και για τις προτάσεις για την αναβάθμισή του.

Όπως γνωρίζετε οι υγειονομικές μονάδες αντιμετωπίζουν μείζονα προβλήματα, που ως εργαζόμενοι και ως συνδικαλιστική παράταξη διεκδικούμε την επίλυσή τους.

Τα κυριότερα προβλήματα είναι η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των οποίων τις συνέπειες τις βιώνουμε καθημερινά. Οφείλει η κυβέρνηση άμεσα να ενισχύσει τα Νοσοκομεία με οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους. Επίσης διεκδικούμε την ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά, την συνέχιση χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την αύξηση του βασικού μισθού, την χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού.

Για την επίλυση των προβλημάτων και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, χρειάζεται η ενότητα, η αλληλεγγύη και ο αγώνας των εργαζομένων. Σε αυτή την προσπάθεια η παράταξή μας δίνει τον αγώνα της μαζί με όλους τους εργαζομένους.

Χρήστος Παπαναστάσης

Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στο ψηφιακό περιβάλλον τη νέα ιστοσελίδα της ΔΑΚΕ Σισμανογλείου. Εύχομαι το νέο εγχείρημά σας να βρει ανταπόκριση στο χώρο της υγείας και να συνεισφέρει εποικοδομητικά στην προώθηση  των  ιδεών  και  των  προτάσεων  της  ΔΑΚΕ  και  της  ΝΔ προκειμένου να αναδειχθούν τόσο οι θετικές πτυχές της δράσης σας όσο και τα προβλήματα στο χώρο της υγείας. Η πρωτοβουλία σας για τη δημιουργία της ιστοσελίδας αυτής συνάδει απόλυτα με την φιλοσοφία του προγράμματος Υγείας της ΝΔ το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα από τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τομέα Υγείας  στις 23/2/2019 .

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Τομεάρχης Υγείας Ν.Δ.
Βουλευτής Επικρατείας
Βασίλειος Οικονόμου Τομ. Υγείας ΝΔ
Ιασων Φωτήλας Αν.Τομ Υγείας ΝΔ

Χαιρετισμός του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας και Αν. Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας,  για το νέο διαδικτυακό τόπο της ΔΑΚΕ Σισμανογλείου

«Η Υγεία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια στην υγεία είναι αδιαπραγμάτευτες, με την καρδιά να είναι τα νοσοκομεία και οι πνεύμονες η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Δυστυχώς, σήμερα ο χώρος της υγείας πλήττεται από την απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των Υπουργών κ.κ. Ξανθού και Πολάκη, που έχουν αναγάγει το βόλεμα ημετέρων, την περιφρόνηση προς τους ασθενείς και την αναξιοκρατία σε βασικές τους αρχές.

Εντούτοις, υπάρχουν υγιείς δυνάμεις μέσα στα νοσοκομεία, και γενικότερα στις μονάδες υγείας ανά τη χώρα, που αντιστέκονται στον ευτελισμό και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να παρέχονται υψηλής ποιότητας φροντίδα στους ασθενείς.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι εξαιρετικά σημαντική η δράση της ΔΑΚΕ Σισμανογλείου – ενός νοσοκομείου στολιδιού – που ως κορυφαία παράταξη εκπροσωπεί τον υγιή συνδικαλισμό. Της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τη νέα προσπάθεια που κάνει να αναβαθμίσει την επικοινωνία με τους πολίτες εγκαινιάζοντας τον νέο διαδικτυακό της τόπο.

Και είμαι σίγουρος ότι θα βρίσκεται δίπλα στον Πρόεδρό μας και αυριανό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο δύσκολο έργο που θα έχει για την ανάταξη της υγείας μέσω του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των νοσοκομείων, με τη σταθερή εκπαίδευση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των, με την απόσυμφόρησή τους, με την κατάργηση των κομματικών προσλήψεων, των αυτοσχεδιασμών και της προχειρότητας.

Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο διαδικτυακό τόπο της ΔΑΚΕ Σισμανογλείου.»

Secured By miniOrange