theseis_dake

Φίλες και φίλοι μία νέα εποχή ξεκινά για την ΔΑΚΕ Σισμανογλείου. Σήμερα παραλαμβάνουμε ως Διοικούσα Επιτροπή μια παράταξη που πρωταγωνιστεί σε όλους τους τομείς, που περιβάλλεται από την εκτίμηση και τον σεβασμό των εργαζομένων. Μία παράταξη που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη σε όλες τις εκλογικές  διαδικασίες των τελευταίων ετών, τόσο στο Σωματείο Εργαζομένων, όσο και στο Διοικητικό και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Η ΔΑΚΕ Σισμανογλείου ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους εργαζομένους του νοσοκομείου μας, ανοίγει την αγκαλιά της στην κοινωνία και στους πολίτες. Στην νέα εποχή που ανατέλλει τον λόγο έχουν τα μέλη και οι φίλοι μας που με πρωτόγνωρες για το νοσοκομείο μας δημοκρατικές διαδικασίες και με πρωτοφανή συμμετοχή στις αρχαιρεσίες μας, εξέλεξαν την Νέα Διοικούσα Επιτροπή. Γνωρίζουμε ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες και η ευθύνη που βαραίνει τους ώμους μας ακόμη μεγαλύτερη.

Στο μικρό διάστημα που μεσολάβησε από την εκλογή μας, είμασταν πρωταγωνιστές στα τεκταινόμενα όχι μόνο μέσω ανακοινώσεων, αλλά με την συνεχή προσωπική μας παρέμβαση στα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου.

-Αποκρούσαμε την προσπάθεια ολίγων και  απομονωμένων πολιτικών μας αντιπάλων να προκαλέσουν όξυνση, αναμόχλευση των παθών και διχασμό μεταξύ των εργαζομένων.

– Δημιουργήσαμε το διαδικτυακό ιστολόγιο της παράταξης μας www.dakesismanogleio.gr, το οποίο θα αποτελεί βήμα επικοινωνίας με τα στελέχη και τους φίλους μας.

Στο άμεσο μέλλον η ΔΑΚΕ Σισμανογλείου θα προχωρήσει σε καινοτόμες πρωτοβουλίες με αλλαγή της οργανωτικής της δομής, συνελεύσεις διαλόγου με τους εργαζομένους και το στελεχιακό της δυναμικό, πολιτικές διεύρυνσης αλλά και στενή συνεργασία με τα στελέχη μας στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία του Συγκροτήματος.

Στόχος μας είναι η κοινή εκπροσώπηση όλων των εργαζομένων των συνενωμένων νοσοκομείων μέσα από ένα ενιαίο σωματείο εργαζομένων και εις ότι μας αφορά μέσα από ενιαία ΔΑΚΕ ‘’Σισμανογλείου-Αμαλία Φλέμινγκ’’.

Η ΔΑΚΕ Σισμανογλείου εκφράζει συνδικαλιστικά τις πατριωτικές, φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα όμως επιθυμεί την καλή συνεργασία, το ήρεμο πολιτικό κλίμα και την ενότητα των εργαζομένων προς όφελος του Νοσοκομείου και της Ελληνικής Κοινωνίας. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού παρά τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφωνίες μας συνεργασθήκαμε με τις αντίπαλες παρατάξεις από την θέση της 2ης δύναμης στην συγκρότηση διακομματικού Προεδρείου στο Σωματείο Εργαζομένων αποδεχόμενοι την ετυμηγορία των συναδέλφων. Βέβαια η ώριμη και υπεύθυνη στάση μας δεν επιβραβεύθηκε όταν εμείς αναδειχθήκαμε σε 1η δύναμη. Αντίθετα αντιμετωπίσαμε ένα μέτωπο άρνησης και φανατισμού από τις κυβερνητικές παρατάξεις. Παρόλα αυτά απευθύνουμε κάλεσμα συνεργασίας προς όλους, ακόμη και σε όσους αρνούνται πεισματικά κάθε απόπειρα συνεννόησης. Η τακτική τους αυτή δεν οδηγεί πουθενά, τους περιθωριοποιεί και μειώνει τις δυνατότητες θεμιτών διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Φίλες και φίλοι τα τελευταία 4 χρόνια ζήσαμε απίστευτες περιπέτειες στην οικονομία, είδαμε με πόνο ψυχής την άνευ όρων Παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, βιώσαμε την καταρράκωση αρχών και αξιών, την κατάρρευση της Παιδείας, την υποχώρηση του Κοινωνικού Κράτους και την απορρύθμιση της Υγείας. Όλες και όλοι μαζί καλούμαστε να αντιταχθούμε στην σήψη, στον κομματισμό, στο πελατειακό κατεστημένο και να αντιστρέψουμε αυτήν την καταστροφική πορεία. Καλούμαστε να εργαστούμε για την αναγέννηση του Νοσοκομείου μας, για την αναβάθμιση και την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσα από καινοτόμες αλλαγές και μεταρρυθμιστικές πολιτικές.

Secured By miniOrange