Τα στελέχη της Νέας Πορείας ξεσπάθωσαν κατά της απόφασης  του ΔΣ με ΑΔΑ ΩΖ2Ν4690Ω5-ΣΑ4 της 28 Ιουνίου 2019, με θέμα: «Επικύρωση ή/ και τροποποίηση της Απόφασης  του Διοικητή σχετικά με τη συνταγογράφηση – προμήθεια – χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς»  διαμαρτυρόμενοι με έντονο τρόπο για την ενέργεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας να κάνει τι;

  • Να καλέσει τους αρμόδιους της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ανά νοσηλευτικό τμήμα να συνεργαστούν διαμορφώνοντας κατά Τμήμα πολιτικές συνταγογράφησης;
  • Να δώσουν οι Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας αντίστοιχα, κατευθύνσεις προς το προσωπικό της αρμοδιότητάς και ευθύνης τους, σύμφωνα με τη συσταλτική ή διασταλτική κατά περίπτωση ερμηνεία της για την κείμενη νομοθεσία;
  • Τη στιγμή που ήδη έχουν δώσει τις οδηγίες τους και αυτές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση μεταξύ τους;

Σπεύδουμε να δηλώσούμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των Υπηρεσιών, κάτι που δεδομένου του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί,  τούτη την χρονική περίοδο στο Νοσοκομείο μας, επιβάλλεται και το οφείλουμε ο ένας στον άλλο , προς όφελος των ασθενών μας από τη μια,  μα και για την  διαφύλαξη του κύρους μας ως επιστήμονες – επαγγελματίες υγείας από την άλλη!!!

Το συγκεκριμένο όμως πρόβλημα ταλανίζεται και δημιουργεί τεχνηέντως ένταση τούτη την χρονική στιγμή, εν όψει εκλογών,  διότι έχουμε μία Διοίκηση που:

  • Δεν αναλαμβάνει ξεκάθαρα την ευθύνη της οργάνωσης, του συντονισμού και της εύρυθμης λειτουργίας όλων των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
  • Επί της ουσίας μεταβιβάζει χωρίς ειδική πράξη σε ιεραρχικά υφιστάμενά του όργανα την εξουσία,  να διαμορφώνουν πολιτικές κατά «φέουδα», διευκολύνοντας την ανομοιομορφία, την έλλειψη συμμόρφωσης, την ύπαρξη παράλληλων και μη συστηματικών διαδικασιών.
  • Χρησιμοποιεί το κρίσιμο ζήτημα της συνταγογράφησης των νοσηλευόμενων ασθενών, ώστε να συντηρεί ένα διχαστικό κλίμα, ένα κλίμα πόλωσης, μίσους, ύβρεων και εκφοβισμού μεταξύ των συνεργατών.
  • Λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις της πίσω από κλειστές πόρτες,  με  κοινής ιδεολογικής και κομματικής ταυτότητας στελέχη, τους μέχρι πρότινος στενούς συνεργάτες & συνοδοιπόρους της…οι οποίοι αδυνατούν να ορίσουν και να προσδιορίσουν ξεκάθαρα και με πάσα ειλικρίνεια το αντικείμενο της απόφασης!

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ Ή ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ Ή ΣΥΝΤΑΓΗ, ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, όλα δείχνουν ένα πράγμα:

Μία Διοίκηση με βαθιά καθεστωτική αντίληψη για την Υγεία, που χρησιμοποιεί τους εργαζομένους κατά το δοκούν, δημιουργώντας μεταξύ τους κοινωνικό αυτοματισμό,  διαταράσσοντας το ομαλό κλίμα συνεργασίας που υπήρχε έως σήμερα.  

Γιατί τώρα άραγε;;;

Μία Διοίκηση που απαξιώνει το σύνολο του προσωπικού της, αφήνοντάς το να παλεύει              με διαχρονικές έριδες και  μείζονα χρόνια προβλήματα.

Μία Διοίκηση που έξωθεν δήθεν ενδιαφέρεται για την εργασιακή ικανοποίηση των υπαλλήλων της, ενώ στο εσωτερικό του Νοσοκομείου  ΜΙΑ ΧΑΡΆ   συντηρεί τον  εμφύλιο και τον  αλληλοσπαραγμό….!!!

Μια Διοίκηση που ενδιαφέρεται να προβαίνει σε κινήσεις εντυπωσιασμού, χωρίς να αναλαμβάνει καμία απολύτως δέσμευση   σε θέματα που την αφορούν άμεσα και είναι η καθ΄ύλιν αρμόδια για να τα επιλύσει!!!.

Αυτή η τελευταία παράγραφος απευθύνεται δυστυχώς σε  πολλούς αποδέκτες.
Κυρίως στους παλιούς συνοδοιπόρους της Διοίκησης, τα στελέχη  της  ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ &  Ε.Κ.Ε. που σήμερα την καταγγέλλουν ως  αντιπολίτευση.

 Αυτήν την αλλαγή τακτικής να την χαρακτηρίσουμε ως ξαφνική στροφή στο ρεαλισμό,  ή ότι έφτασε η ώρα να κρατήσουν αποστάσεις από την Διοίκηση, για την συνδικαλιστική τους επιβίωση, εν όψει των επικείμενων εκλογών του Σωματείου τον Οκτώβριο του 2019;;;;

Μήπως αυτή είναι και η κύρια αιτία που ανακινήθηκε αυτό το ζήτημα τώρα;

Η απάντηση σε αυτό το  ΕΥΛΟΓΟ & ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!!!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η ΔΑΚΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΚΑΙ  ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ

ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ  Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η ΩΡΑ  ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ – ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ – ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ!!!
 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΑ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΒΑΣΗ

ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΔΩΘΟΥΝ ΥΠΟ ΝΕΟ ΠΡΙΣΜΑ

 

 

 

Secured By miniOrange