H AΠΟΨΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ  ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ

Με αφορμή τα εγκαίνια της Μονάδας  Νευρογενούς Ανορεξίας (Μ.Ν.Α) από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς  να  έχουν εξασφαλιστεί εκ των προτέρων οι απαραίτητες προϋποθέσεις εύρυθμης λειτουργίας της, με περισσή προχειρότητα, με γνώμονα τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων ότι το «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» ΓΝΑ αναπτύσσει νέες δομές και Τμήματα, στα πλαίσια μιας δημοσιοσχετιστικής νοοτροπίας και  στρατηγικής καταγγέλουμε τα παρακάτω:

 1. Η Μ.Ν.Α. θα λειτουργήσει με μετακινούμενο προσωπικό χωρίς την απαιτούμενη εξειδίκευση, αποψιλώνοντας τα περισσότερα Νοσηλευτικά Τμήματα που ήδη τελούν σε επισφάλεια από πλευράς στελέχωσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.
 2. Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μια αξιόλογη Επιστημονική Ημερίδα για την 10ετή λειτουργία του ενός εκ των Ξενώνων του «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ» ΓΝΑ, που  χρησιμοποιήθηκε  ώστε  να  εξωραϊστούν  και τεχνηέντως  να  αποκρυβούν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και βιώνουν σε καθημερινή βάση οι Ψυχιατρικές Δομές και  οι υπόλοιποι Ξενώνες, οι οποίοι έχουν στιγματιστεί στο παρελθόν από σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα και την οδυνηρή απώλεια ζωής ενός  συνάδελφου – εργαζομένου.
 3. Η επαγγελματική εξουθένωση και η αποδυνάμωση των περισσοτέρων Τμημάτων από ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό οδηγεί στην έκπτωση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας και στην παροχή μη ασφαλών υπηρεσιών υγείας στον πολίτη – πάσχοντα ασθενή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι άλλες Υπηρεσίες του Νοσοκομείου δεν είναι εξίσου σημαντικά υποστελεχωμένες.
 4. Έτσι λοιπόν η Διοίκηση του Νοσοκομείου ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπίζει σθεναρά και αποφασιστικά όλα αυτά τα διαχρονικά προβλήματα ως όφειλε, αναλώνεται στην προβολή ανθρωπιστικών  δράσεων προσφοράς και αλληλεγγύης, με αναμφισβήτητα θετικό πρόσημο προς την κοινωνία, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να υποθάλπεται και να μην αναδεικνύεται η ανεπάρκεια της σε όλα τα επίπεδα!!!
 5. Καταδεικνύεται πιά  ο  ύποπτος  και  υποκριτικός  ρόλος  του  μετώπου  των  κυβερνητικών  παρατάξεων  Νεά Πορεία-Ε.Κ.Ε  οι  οποίες  αφού  αρνήθηκαν  πεισματικά  την  συγκρότηση  Διακομματικού  Προεδρείου  στο  Σωματείο   Εργαζομένων  και  αφού  απέχουν  επιδεικτικά  από  τις  δράσεις του, έρχονται τώρα  να  το  καταγγείλουν  και  να  το  απαξιώσουν,  ενισχύοντας  με  αυτό  τον  τρόπο  την  Διοίκηση  με  την  οποία  βρίσκονται παρασκηνιακά σε  απόλυτη  σύμπλευση  και  αγαστή  συνεργασία. Έχουν  μάλιστα  το αναίσχυντο  θράσος  να  ομιλούν για  πλειοδοσία  μελλοντικών εξυπηρετήσεων  προς  υποτιθέμενους  κομματικούς  μας  φίλους, όταν  εκείνοι  και  «οι  δικοί  τους  ημέτεροι»  κατέχουν υψηλόβαθμές θέσεις στην  Ιεραρχία του  Νοσοκομείου  και όλοι  μαζί σχεδιάζουν από κοινού  αυτά  που  όψιμα  καταγγέλλουν!!!

Δυστυχώς  γι΄ αυτούς «στο  σπίτι  του  κρεμασμένου  δεν  μιλάνε  για  σκοινί»

 1. Οι μέχρι  σήμερα  συνοδοιπόροι της  Διοίκησης  αντιλαμβανόμενοι  το  μέγεθος  της  εκλογικής  συντριβής  που  έρχεται  και  της  κοινωνικής  απαξίας που  τους  χαρακτηρίζει, αποφάσισαν  να   διαχωρίσουν  την  θέση  τους  με  την  ελπίδα  ότι  θα  ξεγελάσουν  τους  εργαζομένους!!!

Απέβαλαν  τον  μανδύα  της  εξουσίας  και  ενδύθηκαν  την  Λεοντή  της  παθιασμένης  αντιπολίτευσης!!! Ποιόν  νομίζουν  ότι κοροϊδεύουν; Πλανώνται  πλάνη  οικτρά!!!

Οι  Εργαζόμενοι  γνωρίζουν πλέον  την πάσα αλήθεια  και  δεν  εξαπατώνται  από  τις  όψιμες  κορώνες  τους… Οι μάσκες έπεσαν…!!!

   Επί  4,5  χρόνια  δεν  έχουν  να   επιδείξουν  την  παραμικρή  διαμαρτυρία  στις  πολιτικές  της  Διοίκησης και  τώρα  κατηγορούν την  ΔΑΚΕ  που  με  συνεχείς  παρεμβάσεις  και  ανακοινώσεις,  στηλιτεύει  την  συστηματική  αποσάρθρωση και την  πλήρη απαξίωση των  Θεσμικών Οργάνων και των Υπηρεσιών  του  Νοσοκομείου. 

    Ως εκ τούτου η ΔΑΚΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ προτείνει:

 • Ασφαλή στελέχωση των Τμημάτων με το απαιτούμενο προσωπικό όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων, και εκ των υστέρων περαιτέρω ανάπτυξη και λειτουργία νέων Τμημάτων.
 • Ζητούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αντί εκτάκτων (ΟΑΕΔ & Επικουρικού) που δεν επιλύουν το πρόβλημα, απλά δίνουν μια προσωρινή και επίπλαστη ανακούφιση.
 • Καλούμε το Σωματείο Εργαζομένων του «Σισμανογλείου» ΓΝΑ, έχοντας στο πλευρό του όλους τους εργαζομένους να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου για το «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΑΙ» της λειτουργίας της ΜΝΑ στις 11/4/2019.
 • Προτείνουμε την άμεση σύγκλειση Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων, ώστε να συζητηθούν όλα τα μείζονα θέματα και να ληφθούν από κοινού αποφάσεις για τις  δράσεις και τις κινητοποιήσεις μας…!!!

Η ΔΑΚΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΕ, ΕΞΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ,
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!!

ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ
Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΗΣ  ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΟΔΥΝΗΡΗΣ ΤΟΥΣ  ΗΤΤΑΣ….

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΝΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ
ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΤΡΕΧΟΥΝ  ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ    ΝΑ  ΣΩΘΟΥΝ…
MATAIA ΟΜΩΣ…  ΤΟΥΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ  Η  ΑΒΥΣΣΟΣ!!!

Secured By miniOrange